FAA va derula in perioada 2020 – 2022 proiectul SoBizz, fiind beneficiara unui grant ROSE – “Solutii inovative de optimizare a performantei in invatamantul universitar in domeniile business, administratie publica si marketing”, acord de grant nr. 234/SGU/NC/II /25.11.2019.

Ce isi propune proiectul SOBIZZ?

Proiectul SoBizz propune intervenţii integrate de educatie universitara timpurie pentru cresterea gradului de conştientizare şi valorificare a beneficiilor si oportunitatilor educationale in scopul diminuarii fenomenului de abandon şcolar, implicit stimulariii cresterii incluziunii sociale.

Cui se adreseaza proiectul SOBIZZ?

Proiectul se adreseaza studentilor inmatriculati in anul I (licenta) la specializarile: Administrarea Afacerilor, Marketing, Administratie Publica, si vine in intampinarea nevoilor lor de imbunatatire a performantelor scolare.

Prin acest proiect, FAA isi propune sa implementeze urmatoarele activități remediale și de consiliere:

– Activități de îndrumare și sprijin (tutorat) realizate de cadre didactice din FAA;

– Consiliere profesională și orientare în carieră realizate de cadre didactice din FAA și de profesioniști din cadrul Departamentului pentru Consiliere si Orientare in Cariera din UB;

– Programe integrate de coaching si dezvoltare a competențelor socio-emoționale

Proiectul SoBizz vine cu o serie de solutii complexe si integrate:

  • module pregătitoare pentru asigurarea reusitei in invatamantul universitar in scopul identificarii si reducerii deficitului de cunostinte acumulate la nivel de liceu, cunostinte regasite in discipline FAA cu grad inalt de dificultate, respectiv pomovabilitate redusa. Astfel, programul va sustine integrarea timpurie a studentilor in invatamantul universitar, stimularea unei atitudini pozitive si performanta academica.
  • servicii integrate de consiliere profesională, și orientare în carieră in vederea cresterii gradului de constientizare cu privire la potentialul propriu, cresterea motivatiei pentru finalizarea parcursului educational. Astfel, se urmareste asigurarea unei experiente timpurie de familiarizare cu contextul universitar, precum si creionarea unei viziuni de cariera pe termen lung.
  • activitati de tutorat in scopul optimizarii adaptarii vocationale a studentului cu materiile predate in FAA, materii care prezinta grad ridicat de dificultate, precum si stimularea colaborarii dintre actorii procesului educațional
  • programe integrate de coaching si dezvoltare a competențelor socio-emoționale in vederea facilitarii dezvoltarii timpurie a competentelor cheie atat pentru reusita si integrare sustenabila in invatamantul superior, cat si pe piata muncii.

Proiectul SoBizz, prin solutiile propuse, propune o abordare sinergica, prin oferta educationala si servicii conexe, facilitand astfel cresterea gradului de integrare academica si sociala, considerati factori predictivi pentru resuita academica.